Janpa - i-Kissat

1-3 (0-1)
Tommi Ijäs pelasi hyvän ottelun ja oli vahva niin ilmassa kuin kentän pinnassa

JanPalle pettymys Ilves-Kissojen kanssa

Janakkalan Pallon pistetili Tampereen Kolmosessa ei karttunut perjantai-illan kotiottelussa Ilves-Kissoja vastaan, sillä sarjan toisella sijalla olevat vieraat veivät pisteet mukanaan 1-3 (0-1) -luvuin. JanPan kavennusmaalin laukoi kauden ensimmäisellä osumallaan Jukka Suhonen.

Ottelun ensimmäinen jakso oli JanPalle haastava, sillä Ilves-Kissojen aktiivinen prässipelaaminen otti tilan kotijoukkueelta tyystin pois ja pallon kanssa eteneminen kontrolloidusti oli vaikeaa. Pelin painopiste oli vahvasti JanPan päässä ja Ilves-Kissat loi tilanteita kentän parhaimmistoon kuuluneen Jere Intalan johdolla. JanPan maalia vartioinut Jussi Pekka Lana piti maalinsa puhtaana aina avausjakson loppuhetkille asti, kunnes minuutti ennen taukovihellystä Toni Paukkeri onnistui maalinteossa Intalan alustuksesta.

Toiselle jaksolle JanPan valmennusjohto reagoi Kissojen prässipelaamiseen ja vaihtoi keskikentän keskustaan 17-vuotiaan Sulo Aallon, jonka alati tikkaavat jalat sekä hyvä sijoittuminen aiheuttivat Kissoille ongelmia. Lisäksi nopeat Jukka Suhonen ja Janek Jokinen tulivat vajaan tunnin pelin jälkeen kentälle ja se käänsi ottelun kulkua entisestään kohti vieraiden päätä.

Tunnin pelin kohdalla nähtiin lyhyen ajan sisään kotijoukkueen kannalta harmittavat tuomiot. JanPan Jukka-Pekka Tuomenojan läpiajo liputettiin paitsioksi, vaikka mies lähti syötön perään reilun metrin linjan takaa. Vapaapotkusta pallo päätyi JanPan päähän ja lopulta tilanne eskaloitui rangaistuspotkuun, kun erotuomari Juuso Vuorinen näki boksissa repimistä, jota muut paikalla olleet eivät havainneet. Pallon taakse asettui sarjan maalipörssin kärkinimi Intala ja vieraat siirtyivät kahden maalin johtoon.

JanPan kavennus syntyi kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa, kun toppari Ilkka Turusen ovela vapaapotku löysi Suhosen, joka hallitulla nostolla toi JanPan maalin päähän. Kiri loppui kuitenkin lyhyeen, kun kolmea minuuttia myöhemmin Turuselle tuomittiin hyvin kyseenalainen ulosajo. Kahden ottelun pelikielto avainpelaajalle on kova rangaistus tilanteesta, josta myös vierasjoukkue oli pelin jälkeen sitä mieltä, että punainen kortti oli virhetuomio. Aivan ottelun lopussa Iiro Riponiemi sinetöi loppulukemat 1-3.
   -Eniten ottelusta harmittaa ”Ilen” kortti, joka ei missään määrin ollut oikeutettu tuomio. Myös pilkkutuomio oli harmittava, Juuso (Lindroos) putsasi pallon pois ja pallo vietiin pilkulle ja juuri sitä ennen oli aika kyseenalainen paitsiovihellys, sillä Tuomenoja ei kyllä tainnut paitsiossa olla. Peliasenteeseen olen kuitenkin tyytyväinen, hyvällä asenteella jätkät veti ennalta kovempaa vastustajaa vastaan loppuun asti. Lopputulos myös tietenkin vähän harmittaa, päävalmentaja Jarkko Lehtonen harmittelee.

-Ensimmäinen jakso oltiin vastaanottavainen puoli. Toiselle jaksolle tehtiin onnistuneet vaihdot, meillä oli enemmän halua ja paikoin oltiin jopa niskan päällä. Ruvettiin voittamaan keskialueella palloja ja saatiin käännettyä peliä nopeammin ylöspäin. Ensimmäisellä jaksolla riistot tapahtui liian alhaalla. Toisella jaksolla puolustettiin edelleen tiiviisti, mutta meidän vastaiskuihin vastustajan selustaan tuli järkeä, Lehtonen näkee.

JanPan ottelut jatkuvat torstaina vierasottelulla Nokian Palloseuraa vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 23.elokuuta.

Markus Paloposki (46′ Sulo Aalto)
Jan-Erik Isosomppi (87′ Juha-Pekka Tuomi)
Jonas Ruohomäki (56′ Jukka Suhonen)
Jukka-Pekka Tuomenoja (80′ Tommi Lintilä)
Vaihdossa koko ottelun maalivahti Heikki Viitanen ja Harri Suhonen

Ottelun maalit
44min 0-1 Toni Paukkeri
64min 0-2 Jere Intala, rp
82min 1-2 Jukka Suhonen (Ilkka Turunen)
90min 1-3 Iiro Riponiemi
Ottelun varoitukset
59min Tatu Nordström, JanPa
64min Juuso Lindroos, JanPa
82min Juha Jokinen, I-Kissat
87min Aleksi Siren, I-Kissat
Ottelun ulosajot
85min Ilkka Turunen, JanPa