Janpa - ACE

2-0 (0-0)
Kapteeni Harri Suhonen oli ensimmäistä kertaa avauksessa sitten sarja-avauksen, joka pelattiin 28.4.

JanPalle toinen voitto putkeen

Sarjapaikastaan Tampereen Kolmosessa kynsin ja hampain taisteleva Janakkalan Pallo otti toisen voittonsa putkeen, kun tamperelainen A.C. Estudiantes kaatui Turengin tekonurmella perjantai-iltana luvuin 2-0 (0-0). JanPan maaleista vastasivat Juuso Lindroos ja 17-vuotias Martin Kauppinen.

Vierailija ACE nousi täksi kaudeksi Kolmoseen ja on pelannut hyvän kauden. Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi ACEn 2-0 -voittoon ja siitä ottelusta viisastuneena JanPa kiinnitti huomiota erityisesti vaaralliseen laitapelaajaan Niko Virtaseen sekä keskikentällä peliä rakentavaan Juuso Maskoseen. Myös ACE lähti otteluun sillä kaavalla, että pyrkivät syömään JanPan vahvuudet pois ja ensimmäinen puoliaika olikin erittäin tasainen.
    -Meillä oli aika samantyyppinen pelitapa. Molemmat puolusti hyvinkin orjallisesti ja ensimmäinen jakso kulki niin, että ensin toinen joukkue piti pitkän pallonhallintajakson ja riiston jälkeen vuoro vaihtui toiselle, JanPan vastuuvalmentaja Jarkko Lehtonen kertoo.

Avausjaksolla maalipaikat olivat tiukassa kummassakin päässä, mutta lähempänä onnistumista oli kotijoukkue. Avausjakson loppupuolella oikeana laitapuolustajana erinomaisen ottelun pelannut 17-vuotias Sulo Aalto haastoi vieraspuolustajan sillä seurauksella, että Aalto kammettiin nurin ja pallo vietiin rangaistuspilkulle. Vierasvahti Valtteri Kannosto onnistui kuitenkin ottamaan komean torjunnan Jukka-Pekka Tuomenojan yritykseen ja ottelu jatkui maalittomassa tilanteessa.

Toiselle jaksolle JanPa sai ottelua enemmän haltuun, kun hyökkäyksiä alettiin rakentamaan enemmän laidan kautta, jonka kautta tiiviisti puolustaneen ACEn linjoista alkoi löytyä rakoja. Ottelun avausmaali syntyi tunnin pelin jälkeen, kun Janek Jokinen syötti pallon 18 metriin Juuso Lindroosille ja kun vierasjoukkue ei ehtinyt ajoissa eteen, lähti Lindroosin jalasta komea laukaus maalin oikeaan ylänurkkaan.
    -Saatiin laitojen kautta avattua niiden puolustus ja ACEn linjojen välit venyi riittävän määrän, jotta päästiin pelaamaan yläkolmanneksella enemmän. ACE joutui tekemään todella paljon töitä, mutta ovat hyvä ja urheilullinen jengi, joten se ei niin paljoa liikkeessä näkynyt, Lehtonen kehuu vastustajaa.

Johtomaalin jälkeen ottelu kulki vielä hetken hyvin JanPan hallussa, kunnes loppua kohden peli hieman puuroutui ja ACE sai luotua painetta JanPan päähän. Mallikkaasti puolustanut JanPa ei vieraita kuitenkaan laadukkaille paikoille päästänyt ja puolikkaat yritykset painuivat järjestäen ohi, eikä JanPan maalissa pelannut Heikki Viitanen joutunut esittelemään torjuntataitojaan. Lisäajan neljännellä minuutilla ottelu sai sinetin, kun 17-vuotias seuran oma kasvatti Martin Kauppinen laukoi pallon oikean tolpan kautta maaliin ottelun ensimmäisellä kosketuksellaan. Kauppinen oli tullut kentälle vain kahta minuuttia aiemmin ja onnistui iskemään uransa avausmaalin miesten tasolla maistuvaan paikkaan.
    -Viimeinen maali osui hienolle pelaajalle, on mahtavaa että nuori miehenalku sai onnistumisen. Perjantaina koko joukkue pelasi vahvan ottelun, mutta erityisesti olen tyytyväinen topparipari Tommi Ijäksen ja Kaarle Keskitalon panokseen. ”Kaken” laadukas pallollinen pelaaminen topparina auttaa meitä paljon. Lisäksi Lindroosin Juuson työmoraali oli jälleen mieletön ja maalikin oli oikein hieno, juuri sellainen ”juusomainen” laukaus mitä hän pystyy laukomaan pienellä liikkeellä. Lisäksi Sulo Aalto ja Janek Jokinen klaaras oikean laidan oikein hyvin ja nuoret pojat vastasi vastuuseen mainiosti. Kaikkinensa ehjä puolustuspelaaminen koko joukkueelta, mistä kertoo nollapeli ja se lämmittää aina, Lehtonen sanoo.

JanPan avauskokoonpanosta löytyi joukkueen kapteeni Harri Suhonen, joka urakoi 70 minuuttia. Edellisen kerran kapteeni Suhonen oli ollut avauskokoonpanossa kauden ensimmäisessä ottelussa, jonka jälkeen jalkavamma piti miehen pitkään sivussa kentältä.
    -Harrin pelaaminen oli epävarmaa vielä alkulämpöjenkin aikana, mutta mahtavaa että mies lopulta pelaamaan pystyi. Meidän peli on viime aikoina järkevöittynyt paljon ja Harrin paluu edesauttoi sitä entisestään. Linja kun pysyy tiiviinä alaspäin, niin meillä ei ole mitään hätää ja siitä on helpompi lähteä rakentamaan ylöspäinkin, kun syöttövälit on lyhyemmät. Meidän taitotaso riittää pitämään palloa maassa ja omalla jengillä ja laittaa vastustaja sitä kautta juoksemaan, eikä tarvitse lähteä roiskimaan pitkää syöttöä. Samalla tapaa kun jatketaan kauden viimeiset viisi ottelua, niin kerätään vielä paljon pisteitä, Lehtonen päättää.

Janek Jokinen (83′ Tommi Lintilä)
Jan-Erik Isosomppi (90+2′ Martin Kauppinen)
Jukka-Pekka Tuomenoja (89′ Ilmari Sainio)
Vaihdossa koko ottelun maalivahti Jussi Pekka Lana & Riku Laitinen

Ottelun maalit
61min 1-0 Juuso Lindroos (Janek Jokinen)
90+4min 2-0 Martin Kauppinen (Jonas Ruohomäki)
Ottelun varoitukset
89min Tommi Lintilä, JanPa