I-Kissat - Janpa

5-1 (1-0)
Janek Jokinen iski uransa ensimmäisen maalin Kolmosessa

JanPan tappioputki sai jatkoa

Janakkalan Pallon kausi Kolmosessa on alkanut kivikkoisesti, sillä tämän viikon ottelussa Ilves-Kissat oli parempi luvuin 5-1 (1-0) ja näin JanPa kärsi neljännen tappion putkeen. Tampereella pelattu ottelu oli pitkään tasainen, mutta lukemat repesivät lopussa rumiksi. JanPan ainokaisen laukoi Janek Jokinen.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasainen ja peli kulki JanPan suunnitelman mukaan. Kotijoukkue pidettiin vaarallisilta paikoilta poissa ja hyökkäyksiä saatiin rakennettua suunnitelman mukaan. Ilves-Kissojen puolustus pelasi yllättävänkin epävarmasti ja JanPan hyökkäykset oli järjestäen lupaavia, mutta se viimeinen silaus jäi joka kerta uupumaan. Myös kotijoukkueella oli avausjaksolla paikkansa, mutta maalivahti Heikki Viitanen otti pari hyvää torjuntaa. Pitkään näytti jo, että tauolle lähdetään maalittomassa tasatilanteessa, kunnes aivan jakson lopussa Ilves-Kissat sai vapaapotkun 20 metristä. Laukauksen sijaan pallo syötettiinkin vasemmalta muurin ohi ja sieltä pallo pelattiin maalille, josta toppari Ville Puustinen onnistui lähietäisyydeltä maalinteossa, kun ensimmäisen jakson lisäaikaa oli pelattu minuutti. JanPan kannalta erityisen harmillisen niin sanotusta pukukoppimaalista tekee se, että tilanne näytti vahvasti paitsiolta, mutta avustavan erotuomarin lippu ei koskaan paitsion merkiksi noussut.

Kotijoukkue lisäsi johtoaan kahteen maaliin 50.minuutilla Eetu Virtasen toimesta, mutta sen maalin JanPa kuittasi välittömästi. Aloitusympyrästä pallo ajautui toppari Tommi Ijäkselle, joka lähetti tarkan pystypallon ylöspäin ja A-juniori Janek Jokinen hyödynsi hutiloivan kotipuolustuksen virheet laukoen pallon komeasti verkkoon 51.minuutilla. Maali oli Turengin omalle pojalle uran ensimmäinen Kolmosessa. Välitön kavennus antoi JanPalle lisävirtaa ja kotijoukkue oli hetken ahtaalla, kunnes Ilves-Kissat onnistui iskemään kulmapotkusta seuranneesta vastahyökkäyksestä pallon maaliin Virtasen toimesta 60.minuutilla ja peli oli 3-1.

Loppua kohden JanPalta alkoi hyytymään jälleen liikaa jalat, jonka myötä hyökkäyspelaaminen jäi vaisuksi, kun välit kentällä olivat kasvaneet liian isoiksi ja peli meni entistä enemmän pitkän roiskimiseksi. Näistä palloista JanPa sai luotua muutamia puolikkaita tilanteita, mutta ei todellisia maalipaikkoja. Kotijoukkue puolestaan onnistui ottelun loppuhetkillä vielä kahdesti, kun ensin Jussi Rasva kävi tökkäämässä vapaapotkusta tulleen reboundin polvellaan sisään 90.minuutilla ja lisäajan toisella minuutilla Juho Ihalainen siirsi maalin edestä pallon helposti sisään ja sinetöi loppulukemat 5-1.

Helpolla JanPa ei ottelussa sarjan kärkipäähän kuulunutta Ilves-Kissoja päästänyt. Fyysisessä ottelussa kotijoukkue oli paikoin tuskastunut, kun JanPan pelisuunnitelma toteutui ja pelaajiston asenne kentällä oli kunnossa. Lopulta ottelu ratkesi jälleen siihen, että ratkaisevilla hetkillä vastustajalle lahjoitettiin liian helpolla maaleja. Alkukauden kova otteluohjelma on osoittanut, että ehjän ysikymppisen pelaaminen JanPalle on tällä hetkellä haastavaa, sillä keskittyminen tuntuu herpaantuvan joka ottelussa niin, että vastustaja pääsee helppojen virheiden seurauksina loistaville maalipaikoille ja nämä myös hyödyntävät.

Kauden ensimmäisessa ottelussa jo avausjaksolla loukkaantunut Harri Suhonen on viime aikoina ollut entistä enemmän vastuuvalmentaja Jarkko Lehtosen tukena, nyt kun pelaaminen ja treenaaminen ei onnistu. Vaikka pistetili JanPalta onkin vielä avaamatta, niin Harri ei näe tilannetta toivottomana.
    -Onneksi kausi on pitkä ja tältäkin kaudelta on jaossa vielä 54 pistettä. Alkuohjelma on ollut meille tällä kaudella todella kova, kohdataan kaikki sarjan ennakkosuosikit heti alkuun ja se ei optimitilanne ole, kun ottaa vielä huomioon, että ollaan edelleen melko syvän loukkaantumiskierteen kourissa. Tästäkin ottelusta puuttui viisi sellaista pelaajaa, jotka kunnossa ollessa ovat vahvasti avauskokoonpanon miehiä ja sellainen tilanne näkyisi kaikilla joukkueilla, Suhonen pohtii.

-Pelasimme ihan hyvän ensimmäisen puoliajan. Tehtiin se mitä sovittiin ja päästiin hyvällä sektorilla palloon, mutta murtautuminen ei natsannut. Ero oli siinä, että Kissat kun pääsi murtautumaan paikalle, niin se tilanne päättyi laukaukseen ja meillä siihen, että vaihtopenkkikin ehti jo nousta ylös, mutta laukausta ei koskaan lähtenyt. Oltiin hyvässä muodossa ensimmäinen puoliaika, jonka myötä peli sekä alas- että ylöspäin mahdollistuu. Toinen jakso oli sitten heikompi, mitä pidemmälle peli eteni, sitä enemmän meidän paketti hajosi. Siirryttiin lopussa lähtökohtaisesti hyökkäävämpään muotoon ja siitä ei tullut mitään, Suhonen sanoo.

Seuraavaksi JanPa kohtaa ensi viikon perjantaina Turengin tekonurmella Nokian Palloseuran, joka on aloittanut kautensa ilman pistemenetyksiä.
    -Päivä päivältä meillä jengiä alkaa palaamaan kokoonpanoon ja peleille, jonka lisäksi juniorit on osoittanut, että eivät ole enää hakemassa pelkkää kokemusta, vaan tuovat omalla panoksella positiivisia asioita meidän peliin. Nytkin Hakim Tambwe ja Janek Jokinen olivat pirteä lisä ja etenkin nuorten tuoma liike tuo meidän peliin uuden ulottuvuuden. Joukkueen ilme on ollut viimeiset kaksi peliä paljon parempi ja se kun saadaan pidettyä 90 minuuttia kasassa, niin se alkaa kantaa hedelmää pisteiden valossa. Lisäksi ainakin itse odotan jo kovasti siirtymistä Liinalammelle, kenttä näyttää ulospäin positiiviselta ja toivottavasti kenttää hoidetaan, että se olisi myös kesällä hyvännäköinen ja hyvä, riippumatta keleistä, Suhonen myhäilee.

Hakim Tambwe

Vaihdossa koko ottelun maalivahti Ari Takala ja jalkavammasta kärsivä Jonas Ruohomäki

Ottelun maalit
45+1min 1-0 Ville Puustinen
50min 2-0 Eetu Virtanen
51min 2-1 Janek Jokinen (Tommi Ijäs)
60min 3-1 Eetu Virtanen
90min 4-1 Jussi Rasva
90+2min 5-1 Juho Ihalainen
Ottelun varoitukset
45min Emppu Tuomi, JanPa
55min Toni Paukkeri, Ilves-Kissat
63min Tommi Ijäs, JanPa
84min Kalle Aaltonen, JanPa
88min Jussi Rasva, Ilves-Kissat
90min Heikki Viitanen, JanPa