HJS - Janpa

4-0 (3-0)
Isosomppi ei ehdi HJS-puolustaja Lasse Kivisen avauksen tielle

Tehokas HJS voitti tehottoman JanPan

Janakkalan Pallo ei kyennyt laittamaan sarjaa johtavalle Hämeenlinna Jalkapalloseuralle riittävästi hanttiin ja pisteet perjantai-illan paikallisottelusta jäi Kaurialaan. Tehokas kotijoukkue vei ottelun nimiinsä 4-0 (3-0) -lukemin ja kasvatti sarjajohtonsa jo yhdeksään pisteeseen.

Asetelma ennen ottelua oli selvä ja JanPan roolina oli olla selkeä altavastaaja. Sarjaa ylivoimaisesti johtava HJS ei ole vielä pistemenetyksiä kärsinyt ja päästettyjä maalejakin on vain kolme, joten JanPalle oli tiedossa ottelun haastavuus. Kentällä tasoero taulukossa ei kuitenkaan avausjaksolla näkynyt, sillä pelitapahtumat olivat hyvin tasaväkiset. Eron teki se, että HJS oli todella tehokas maalipaikoissaan, kun taas puolestaan JanPa osui kahdesti maalipuihin ja muutaman kerran HJS-vahti Eero Viljanen venytti komeat torjunnat jo varmoilta näyttäneisiin maaleihin.
    -Nyt oli sillä tavalla helppo peli, että tiedettiin mitä vastustaja tekee. Laadittiin taktiikka sen mukaan eli otettiin tiiviinä alhaalta, isketään vastaan ja jätetään ylhäältä turhat prässäilyt pois, kertoo JanPan vastuuvalmentaja Jarkko Lehtonen.

Avausmaali syntyi jo 7.peliminuutilla, kun HJS:n Eetu Tapanainen leikkasi oikealta keskelle ja laukoi vasemmalla jalallaan pallon upeasti maaliin rangaistusalueen ulkopuolelta. JanPan maalilla pelannut Heikki Viitanen jätettiin tyystin vaille mahdollisuuksia. Pian tämän jälkeen JanPa oli lähellä tasoitusta, mutta ensin Viljanen veti pidemmän korren Jonas Ruohomäen puolittaisesta läpiajosta ja Jan-Erik Isosompin näyttävä kaukolaukaus kolahti ylärimaan. Toinen maali nähtiin 14.minuutilla, kun HJS hyödynsi JanPan sekaannuksen kulmapotkun puolustuksessa ja lopulta toppari Giscard Mosameten epäonnistunut laukaus lirui maaliin asti.
   Tapanainen onnistui vielä toistamiseen 30.minuutin jälkeen, tällä kertaa mies leikkasi vasemmalta ja laukoi oikealla pallon boksin ulkopuolelta maaliin asti. Avausjaksolla pallo kimpoili vielä kertaalleen HJS:n tolppaan, jonka lisäksi Viljanen onnistui toistamiseen nollata maalinteon apinaa selässään kantavan Ruohomäen yrityksen, joten tauolle lähdettiin kenttätapahtumiin nähden tylyistä 3-0 -lukemista.

Toisella jaksolla HJS otti pelin haltuun, eikä jättänyt JanPalle minkäänlaisia mahdollisuuksia kiriin. Väsähtänyt JanPa ei juurikaan pallon kanssa yli puolenkentän enää päässyt ja HJS piti suurimman osan jaksosta palloa. Yksi hyökkäyksistä päätyi lopulta maaliin asti, kun Valtteri Kaarna liukui pallon läheltä sisään asti 81.minuutilla ja sinetöi loppulukemat. Kaikkinensa JanPan esitys oli kuitenkin hyvä, etenkin asennepuolella, sillä toisellakin jaksolla jokainen jätti kentälle kaikkensa, vaikka ottelun voittaja olikin jo selvinnyt lopulta hyvissä ajoin

Lehtonen näki ottelussa paljon hyvää.

-Lähtökohdat ynnä muut resurssit huomioon ottaen esitys oli hyvä. Avausjaksolla olisi ollut hieno kuitata pari maalia ja toisellakin jaksolla puolustimme loppuun asti hyvin, vaikkakin matka maalintekoon asti oli meillä jo tosi pitkä.

-Se jäi harmittamaan, ei saatu omista paikoista sisään, meillä oli 5-6 vähintäänkin hyvää paikkaa, mutta haastavaa se maalinteko näyttää meille edelleen olevan. HJS puolestaan teki todella hienoja maaleja ja tehokkaasti, kaikki kunnia heille, Lehtonen toteaa.

JanPan otteluohjelma jatkuu kovana, sillä seuraavaksi vastassa on sarjan kakkossijalla oleva Ilves-Kissat, jonka jälkeen edessä on peli kärkipään NoPSia vastaan. JanPa jatkaa vielä sarjan viimeisellä sijalla, mutta matkaa putoamisviivan yläpuolelle on enää vain kolme pistettä.
    -Nyt ollaan luottavaisin mielin näitäkin pelejä kohtaan, kun saatu väkeä sairastuvalta takaisin ja peliasenne on kunnossa. Seuraavistakin peleistä haetaan totta kai jo pisteitä, mutta etenkin sen jälkeen kun kärkinelikko on syyskierroksenkin osalta kohdattu, niin me aletaan pelaamaan jo täysin voitosta.