fjk - Janpa

3-1 (2-0)
B-ikäinen Sulo Aalto pelasi ensimmäistä kertaa urallaan täydet minuutit miesten tasolla

JanPan tuska ei hellitä – taas tappio

Janakkalan Pallon taival Miesten Kolmosessa on ollut tuskainen. Takana on yhdeksän ottelua ja pisteitä on koossa vasta yksi. Kauden kahdeksas tappio koettiin tiistaina Forssassa, jossa paikallinen Forssan Jalkapalloklubi oli parempi maalein 3-1 (2-0).

Ottelun alku mentiin JanPan heiluttaessa tahtipuikkoa. Ensimmäinen kaksikymmentä minuuttia pelattiin yhtä päätä ja JanPa hallitsi peliä suvereenisti. Ongelmaksi muodostui kuitenkin jälleen maalinteko, sillä tälläkään kertaa hyvistä paikoista ei palloa saatu sisään asti. Vasta neljästi ennen tätä ottelua osuneen JanPan viimeistely-yrityksissä paistaa tuska ja puristus, jonka myötä laukauksien laatu jää pahasti puolitiehen.

Hyvän alun jälkeen ote kirposi ja kotijoukkue pääsi peliin mukaan. Avausmaali nähtiin 28.minuutilla, kun FJK:n kapteeni Santeri Ketola sai pallon JanPan luovuttamana todellisena lahjana ja laukoi vasemmalla jalalla pallon voimalla sisään. Halvan takaiskun myötä JanPan peli notkahti entisestään ja avausjaksolla nähtiin vierailta enää yksi laadukas suoritus, kun laitapuolustaja Kaarle Keskitalo nousi ammattimaisesti kolmen vastustajan ohi ja petasi pallon Juuso Lindroosille, mutta tämän laukaus takakenosta painui yli. Avausjakson lopussa FJK iski vielä toistamiseen, tällä kertaa kulmapotkusta, kun Manu Kuisma puski pallon maaliin.

Tauolla JanPan valmennus reagoi tilanteeseen tekemällä kolme vaihtoa. Ensimmäisen vaihdon JanPa joutui tekemään jo vartin jälkeen, kun toppari Ilkka Turusen takareisi ei kestänyt pelaamista ja tilalle meni Juha-Pekka Tuomi. Puoliajalla suihkuun jäivät laitapelaajat Jesse Nirkko ja Jan-Erik Isosomppi, sekä hyökkäyksen Jonas Ruohomäki. Tilalle menivät seuran omat kasvatit Janek Jokinen, Martin Kauppinen ja Tommi Lintilä. Triplavaihto piristi hieman ja toisen jakson alussa JanPa prässäsi FJK:ta korkeammalta, mutta se vaihe kesti vain kymmenisen minuuttia.

Mitä pidemmälle toinen jakso eteni, sitä paremmin peli meni FJK:n käsikirjoituksen mukaan. Kotijoukkueen lisämaalit oli lähellä muutamaankin otteeseen, mutta kerran JanPan pelasti tolppa ja kerran pallo putsattiin maaliviivalta. Lopulta FJK:n 45-vuotias Ivo Dankov iski viimeisen naulan arkkuun laukomalla pallon taidolla sisään. JanPa sai lopussa hyvin laihaa lohtua, kun Tatu Nordströmin nousun päätteeksi FJK sohlasi pallon omiin ja näin ottelu päättyi lukemiin 3-1 (2-0). Pöytäkirjaan JanPan maali on tosin merkattu Tatun nimiin.

Tekemisen tuska on JanPalle tällä hetkellä suuri ja viikon juhannustauko tulee hyvään väliin.
    -Rentous puuttuu pelistämme aika täysin. Alku oli meiltä hyvä ja pidimme palloa, mutta emme saaneet viimeisellä kolmanneksella palloa maaliin ja sitten kaveri teki kaksi aika helppoa maalia. Pisteitä oli kyllä tarjolla ja kun saamme rentouden takaisin tekemiseen, niin niitäkin tulee, vastuuvalmentaja Jarkko Lehtonen uskoo.

Kevätkierrosta on jäljellä kaksi kierrosta, jonka jälkeen on parin viikon tauko ja sitten pyöräytetään syyskierros käyntiin. Voittotilin olisi syytä aueta pian, sillä syyskierroksen alkuun on edessä jälleen tiuhaan tahtiin ottelut sarjan kärkinelikkoa vastaan, joita vastaan kausi myös aloitettiin.
    -Emme saaneet kauteen toivotunlaista alkua, sillä otteluohjelma oli meille todella kova. Nyt kevätkierrosta on jäljellä kaksi matsia, joista meidän pitäisi pisteitä saada. Avausvoitto helpottaisi kyllä paljon, Lehtonen toteaa.

Seuraavan ottelun JanPa pelaa perjantaina 28.6. kun Tampereen Peli-Toverit tulee Liinalammille vieraaksi. Ottelu alkaa kello 19.00.

Ottelun maalit
28min 1-0 Santeri Ketola
43min 2-0 Manu Kuisma
78min 3-0 Ivo Dankov
84min 3-1 Tatu Nordström
Ottelun varoitukset
80min Vesa-Pekka Valtonen, FJK